Състезанието „Я знаток русского языка“ се проведе в Бургас и Стара Загора

      Коментарите са изключени за Състезанието „Я знаток русского языка“ се проведе в Бургас и Стара Загора

На 19 февруари 2021 г. представител на Катедрата по руска филология беше сред официалните гости на почетното отбелязване на 148-годишнината от гибелта на Васил Левски в ПГЧЕ „Васил Левски“ – гр. Бургас.

В програмата на патронния празник бе включено традиционното провеждане на състезанието за зрелостници „Я знаток русского языка“ – инициатива на Катедрата по руска филология. По същото време състезанието за зрелостници се проведе и в СУ „Максим Горки“ – гр. Стара Загора.

Тази година състезанието се реализира отново със съдействието на настоящи студенти русисти – отличници от „Я знаток русского языка“ през годините – Бетина Георгиева, Детелина Миткова, Лия Златева, и с подкрепата на възпитаничката на Катедрата по руска филология – гл. ас. д-р Боряна Тенчева. Благодарим на директорите на училищата – г-жа Весела Иванова и г-жа Мариана Пенчева – за безрезервната и винаги сърдечна подкрепа на инициативата ни!

През м. март предстоят традиционните прояви на състезанието: на 10 март 2021 г. в СУ „ Проф. д-р Асен Златаров” – гр. Първомай, до края на месеца във Велинград и Хасково и разбира се – и в пловдивските средни училища!

Оценката от състезанието е равностойна на другите балообразуващи оценки при кандидатстване за  специалностите Руска филология, Български език и руски език, като отличниците имат възможност веднага да се запишат в желаната от тях специалност.