Национално състезание по руски език за зрелостници „Я знаток русского языка“ (обновена информация)

      Коментарите са изключени за Национално състезание по руски език за зрелостници „Я знаток русского языка“ (обновена информация)

Предстои Националното състезание по руски език за зрелостници „Я ЗНАТОК РУССКОГО ЯЗЫКА“, традиционно провеждано от Катедрата по руска филология на ПУ „Паисий Хилендарски“ в рамките на кандидатстудентския календар с инициативи на Филологическия факултет.

Стартираме на 12.02.2020 г. в гр. Първомай – домакин е СУ «Проф. д-р А. Златаров», часът е 13.30.

Продължаваме на 13.02.2020 г. в Стара Загора, в СУ «М. Горки» от 12.00 ч.

Датата за пловдивските зрелостници е 15 февруари 2020 г. (събота) в 8. аудитория на Ректората от 10,30 часа. НЕ Е НЕОБХОДИМА РЕГИСТРАЦИЯ!

Следва 19.02.2020 г. ГЧЕ «Васил Левски» град Бургас.

Очакваме датата от ЕГ в Хасково.

Завършваме на 20.03.2020 г. във Велинград, в Иновативно средно училище «Св.Св.Кирил и Методий» от 13.30 ч.

Напомняме Ви, че успешно представилите се участници могат да бъдат приети за студенти във Филологическия факултет (в специалностите „Руска филология“ и „Български език и руски език“) без необходимост от полагане на конкурсен изпит или държавен зрелостен изпит по руски език.  С получена оценка от Състезанието Отличен (5,50 и по-висока) участниците могат веднага да се запишат в желаната от тях специалност. Участието е безплатно!

Примерни варианти от предходни години можете да видите на следната страница: http://rusfil.slovo.uni-plovdiv.bg/?page_id=3634