Category Archives: Новини

Национално състезание по руски език за зрелостници „Я знаток русского языка“

Предстои Националното състезание по руски език за зрелостници „Я ЗНАТОК РУССКОГО ЯЗЫКА“, традиционно провеждано от Катедрата по руска филология на ПУ „Паисий Хилендарски“ в рамките на кандидатстудентския календар с инициативи… Read more »

Програма на студентския научен семинар „Страници от историята на лингвистиката“

15.00 ч. – Откриване на семинара (зала „Компас“ в ПУ „Паисий Хилендарски“, ул. „Цар Асен“ № 24)
15.10 – 16.40 ч. – ПЪРВО ЗАСЕДАНИЕ
16.55 – 18.10 ч. – ВТОРО ЗАСЕДАНИЕ
18.10 – Закриване на семинара

Международен научно-практически семинар по превод „Обучение переводческому мастерству“

Уважаеми колеги! Имаме удоволствието да Ви поканим на официалното откриване на Международния научно-практически семинар по превод „Обучение переводческому мастерству“, което ще се състои на 14 ноември (четвъртък) от 11.00 ч…. Read more »

Удължаване на срока за записване в магистърски програми

Уважаеми студенти, информираме Ви, че срокът за записване в магистърските програми във Филологическия факултет, администрирани от Катедрата по руска филология, е удължен до 5 ноември 2019 г. Предлагаме на Вашето… Read more »

Записване за магистърски програми във Филологическия факултет

Уважаеми колеги, Информираме Ви, че продължава записването за магистърските програми във Филологическия факултет, администрирани от Катедрата по руска филология. Предлагаме на Вашето внимание следните специалности: Актуална русистика – 2 семестъраПревод… Read more »

„12 теста по руски език“ – новото начало

„12 теста по руски език“ е само началото, защото Рада Чобанова и Енчо Тилев предлагат тестови комплекс с комуникативни задачи. Сега можем да ползваме „12 теста по руски език за нива А1 – А2“, утре вече ще държим в ръце втория сборник – за ниво В1 – и докато се учим и надграждаме, ще стигнем и до В2, което с нетърпение очакваме.